GAÜ’DEN “WORK AND STUDY” SİSTEMİ İLE MEZUNİYET SONRASI İŞ GARANTİSİ

Tarih: 23/07/2018

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, 2018-2019 Akademik yılı ile birlikte, bünyesinde bulunan “Le Chateau Lambousa Hotel” ve yakında hizmete girecek olan “GAÜ Celebrity Uygulama Oteli” ile, hem okuyup; hem de çalışma fırsatı sunuyor.

“Work and Study” Sistemi ile Mezuniyet Sonrası İş Garantisi

Konuyla iligli GAÜ’den yapılan açıklamada, 2018-2019 Akademik yılı ile birlikte, KKTC Liselerinden mezun olan öğrencilere, eğitimlerinin yanında, GAÜ bünyesinde hizmet veren, Le Chateau Lambousa Hotel ve GAÜ Celebrity Uygulama Otelinde çalışma fırsatı sunacakları ifade edildi. Uygulanacak olan sistem ile birlikte, Turizm Otelcilik bölümlerinde eğitim almak isteyen sınırlı sayıda öğrenciye, aldıkları eğitimi pekiştirmeleri ve mesleklerine; eğitimleri ile birlikte başlama fırsatı sundukları ifade edildi. Bunun yanında öğrencilerin, çalıştıklarına karşılık; ücretsiz eğitim, konaklama ve mezun olduktan sonra iş garantisine sahip olacakları vurgulandı.

GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2018-2019 Akademik yılı ile birlikte, Turizm ve Otelcilik bölümlerine öğrencileri uygulamalı ve tam burslu şekilde alacaklarını bildirdi.  Akpınar ayrıca, Le Chateau Lambousa Hotel’in de artık, önümüdeki haftalarda hizmete girecek olan GAÜ Celebrity Uygulama Otelinin yönetiminde olacağını bildirerek, her iki otelinde, GAÜ Turizm ve Otelcilik Öğrencilerinin işletmesinde olacağını vurguladı.