TURİZM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 32. DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİ 1500’ÜN ÜZERİNDE 47 FARKLI ÜLKEDEN ÖĞRENCİNİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

GAÜ 32. DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİ 1500’ÜN ÜZERİNDE 47 FARKLI ÜLKEDEN ÖĞRENCİNİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Öğrenci İşleri Daire Başkanı Zerrin Gürler, yaptığı açıklamada GAÜ 32. Dönem Mezuniyet Töreni, üniversitenin fırsatları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Öğrenci İşleri Daire Başkanı Zerrin Gürler yaptığı açıklamada, GAÜ 2017-2018 Mezuniyet törenimiz 7-8 Haziran’da mezun sayısının yükselmesinden dolayı bu yıl 2 ayrı grup halinde Girne Amfi Tiyatro’da gerçekleştirileceğini bellirtti. Bu sene 1500’ün üzerinde 47 farklı ülkeden öğrencinin  mezuniyet heyecanını yaşayacağına değinerek Gala yemeğinin ise 9 Haziran’da Le Chateau Lambousa’da gala yemeğinin gerçekleşeceğini ve mezuniyet hazırlıklarının son hızla devam ettiğin söyledi.


Gürler, “GAÜ, 2018-2019 Akademik Yılında 14 Tane Yeni Bölümümüz Açılacak”


Gürler açıklamasının devamında ise, “Başarılı bir akademik yıl geçirdik önümüzdeki yıl için de hazırlıklarımız başladı.2018-2019 akademik yılında 14 tane yeni bölümümüz açılacak. 20 Mayıs’a ilk burs sınavımızı yoğun katılım ile gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz hak kazandıkları burslar yurt dışı kampüslerimiz için de geçerli olacaktır. İngiltere ve Moldava kampüsümüz yoğun ilgi görmekte. 8 Haziran 2018 Cuma günü saat 10:00`da GAÜ 2018 Burs Sıralama Sınavını gerçekleştireceğiz. KKTC Liselerinde eğitimini tamamlayan TC uyruklu öğrencilerinde katılabilecek, sınav sonucunda yapılacak olan başarı sıralaması ile toplam 750 üniversite adayının, %100, %75, %50 ve %25 oranında  burslardan yararlanabilecek. Ayrıca Kazanılan Bursların, GAÜ`nün; ABD, İngiltere, Sri Lanka, Moldova, Hong Kong ve Türkiye`de bulunan kampüslerinde de geçerli 7 yıl kesintisiz olacak” dedi.


Gürler, “GAÜ Olarak son beş yıldır, KKTC liselerinde okumuş olan öğrencilerimize uyruk ayırt etmeden burs sınavına giriş hakkı tanımaktayız iki yıl önce değişen yasa ile lise öğrenimini KKTC’de tamamlamış olan TC vatandaşı öğrenciler de yükseköğrenim hakkına sahip olabiliyorlar. Ayrıca özel yetenek sınavlarımız çok rağbet görmekte. GAÜ sağlam akademik kadrosu ve yurt dışı kampüs olanaklarıyla diğer üniversitelerden ayrılmaktadır. Pilotaj, gemi güverte, eczacılık, hukuk bölümleri daha fazla tercih edilmekte fakat tercihe dilen bölüm ülkelere göre farklılık göstermekte. Önemli olan meslek seçiminde öğrencinin o mesleği sevmesidir. Sevdiği mesleği tercih ederse başarılı olabilir” dedi.