TURİZM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİNDEN “HAYAT ÇOCUKLAR İLE RENKLİ” SOSYAL SORUMLULUK KERMESİ

GAÜ GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİNDEN “HAYAT ÇOCUKLAR İLE RENKLİ” SOSYAL SORUMLULUK KERMESİ

Girne Amerikan Üniversitesi Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Yüksekokulu bünyesinde bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri; Dr. Nimet Harmancı tarafından yürütülen Pazarlama İlkeleri dersi kapsamında “Yeri, Zamanı ve Yaşı Yok…Paylaşmak Hayattır” konsepti altında Girne Amerikan Üniversite kampüsü içerisinde düzenledikleri kermeste yaptıkları birbirinden leziz yemeklerle hünerlerini sergilediler. Girne Amerikan Üniversite kampüsünde düzenlenen kermes büyük ilgi gördü. Kermesten elde edilen gelir, 4 yıldır GAU bünyesinde devam eden “Hayat Çocuklar ile Renkli” Sosyal Sorumluluk Projesi dönem sonu etkinliğinde kullanılmak üzere; Sosyal Sorumluluk projesini yürüten Doç. Dr. Feriha Dikmen Deliceırmak’a teslim edildi.


“Yeri, Zamanı ve Yaşı Yok… Paylaşmak Hayattır” konsepti adı altında gerçekleştirilen kermes ile ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Nimet Harmancı, özellikle genç yaş grubunun temel iki kaygısı olduğunu; birincisinin bireysel kaygı içerisinde meslek edinme, iş bulmak, geçim ve özel yaşamını kurabilmek, ikincisinin de toplumsal duyarlılık ve toplumsal kaygı olduğunu belirtmiştir. Öğrencilerin içinde yetiştiği toplumun gelişimine katkıda bulunması, sosyal ve doğal çevreyi iyileştirmesi bilinci ile hayata atılmalarının önemli olduğu üzerinde durmuştur. Harmancı; gençlerin ortak duyarlılık alanlarının toplumsal gelişimi sağlamak olması, gençlerin bu alanda hareketlenmesine, sorumluluk üstlenmesine öncelikle çeşitli deneyimleri yaşamalarına yol açacağını ve içinde yaşadığı toplumu daha yakından tanıyacağını, proje deneyimi kazanacağını, işbirliği yapacağı kişilerle ekip çalışmasının zorluk ve güzelliklerini tadacağını, teorik ve söylem düzeyinden uygulamaya geçişteki tüm zorluk ve engelleri aşabilme deneyimini göreceklerini, başardıkça çevresinin güvenini kazanacağını, kısaca sorunlara sadece şikayet eden değil çözüm üretebilen, güven duyulan, farklılıkların yararını algılamış, sorumlu, etkili birey olacağını belirtmiştir.


4 yıldır GAU bünyesinde Doç Dr. Feriha Dikmen Deliceırmak tarafından Lefkoşa Arabahmet Bölgesinde minik yüreklerle yürütülen “Hayat Çocuklar ile Renkli” Sosyal Sorumluluk Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Doç Dr. Feriha Dikmen Deliceırmak; paylaşmayı, sevgiyi ve arkadaşlığı öğrenen çocuk, gelecekte doğru bir birey olma yolunda atılmış büyük bir adım olduğunu dile getirirken, çocuklara en güzelini ve en olması gereken eğitimi vermenin önce ailelerin sonra toplumun en büyük görevi olduğunu belirtti.


 Deliceırmak, başarılı bir birey olmanın en büyük nedeninin sevgi ile donatılmış bir çocukluk sürecine bağlarken,  paylaşmayı öğrenemeyen bir çocuğun ise maalesef ben merkezli bir yetişkin olarak toplumun arasına karışacağını dile getirdi. Dikmen, “Mutluluğun en kısa yolu paylaşmayı bilmektir” dedi ve Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine; “Hayat Çocuklar ile Renkli” Sosyal Sorumluluk Projesinin dönem sonu etkinliği için düzenledikleri kermesten duyduğu mutluluğu ve memnuniyeti dile getirerek, “Yeri, Zamanı ve Yaşı Yok… Paylaşmak Hayattır”  konsepti kapsamında gerçekleştirilen kermeste yer alan tüm öğrencilere ve dersi yürüten Harmancı’ya sonsuz teşekkürlerini iletti.