TURİZM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Gastronomi Bölümünden Görsel Şov

GAÜ Gastronomi Bölümünden Görsel Şov

GAÜ Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Yüksekokulu tarafından Organize edilen Kültür günlerinde öğrenciler, kendi kültürlerinin  değişmez parçası olan kıyafet ve yemeklerini, tüm kampüs öğrencilerine sunma fırsatı yakaladı. Son derece samimi ve eğlenceli bir ortamda geçen kültür günü kapsamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen gastronomi yemek yarışmasında, beklentilerin çok ötesinde bir yaratıcılık ve özenle pişirilen yemekler jüri üyelerini büyüledi.


 


Gerçekleştirilen gastronomi yarışmasında, Türkiye’nin Gastronomi dünyasında tanınmış şeflerinden,  Serkan Bozkurt, Hazer Amani ve GAÜ  Gastronomi  Şef ve Öğretim Üyeleri Yrd. Doç.Dr. Hüseyin Bozdağlar, Ali Özçil, Mustafa Şah, Merit Oteller Grubu  Mutfak Direktörü Onur Karaçay ve GAÜ Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Yüksekokul Direktörü Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel jüri olarak bulundu.


 


Öğrencilerin zaman kısıtlaması ve hijyen kurallarını, yaratıcılık ve tabak sunumu ile birleştirdikleri becerileri ile yaptıkları yemekler karşısında jüri üyeleri hayranlıklarını gizleyemezken, yarışmanın galibini seçmekte çok zorlandı. Yaptıkları yemeklerin kritiklerini ve kendilerini nasıl geliştireceklerine dair tavsiyeler alan öğrenciler, bundan sonraki  hayatlarına dair önemli tecrübeler ve kazanımlar elde ettiler.


 


Yarışmanın ödül töreninde konuşan, Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Yüksekokul Direktörü İsmet Esenyel; “Öğrencilerimizin ortaya koyduğu performans, bizleri yaratıcılıklarının genişliği ve el becerileri anlamında çok memnun etmiştir. Buna benzer yarışmalar hem öğrencilerimizin motivasyonunu artırmakta, hem de okulumuzun sektör ile buluşmasına vesile olmaktadır” dedi. Esenyel; “Bugün Üniversite tarihimizde bir milattır, bu organizasyonlarımız çoğalarak artacaktır” diye ekledi.


 


GAÜ Gastronomi Başkanı Hüseyin Bozdağlar ise; “Öğrencilerimize sunduğumuz imkanlar, hız kesmeden artarak devam edecektir. Bugünün hazırlanmasında emeği geçen tüm akademik ve idari kadromuza ve öğrencilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım” diyerek konuşmasını sonlandırdı.


 


Kıbrıs’ta bulunmaktan son derece mutlu olduklarını ifade eden konuk şefler, GAÜ’nün gastronomi alanında hızla büyüdüğünü ve adından söz ettirdiğini son olarakta böylesine güzel bir kampüste olmaktan çok mutlu olduklarını söyledi.


 


Yarışmada en iyi performansı sergileyen, Münevver Kocatepe 1., Çiğdem Ormanlı 2. ve  Turan İlbar ise 3. olurken, madalyalarını konuk şeflerden aldı.