TURİZM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Turizm Haftası Etkinlikleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

GAÜ Turizm Haftası Etkinlikleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası Öğrenci potansiyeli en yüksek bölümlerinden birisi olan GAÜ Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Yüksekokulu ve Gastronomi Bölümünün organize ettiği Turizm Sezonunu karşılama vesilesi ile yapılan aktivitelere Camelot Turizm Sosyal Tesislerinde ağaç ve fidan dikimi ile devam edildi.


 


Yaklaşık 40 farklı ülkeden gelen öğrenci grubu, kendi ülkelerinin adına Camelot Turizm Sosyal Tesislerine ağaç dikimi gerçekleşitirdi.


Konu ile ilgili açıklamada bulunan Konaklama ve Turizm  İşletmeciliği Yüksekokulu Direktörü ve GAÜ Uluslararası Turizm Eğitim Konseyi Başkanı Yrd. Doç Dr Ismet Esenyel "40 adet ağaç ve fidan dikimi; bizleri 40 farklı ülkede temsilen KKTC’nin tertemiz doğası ve insan sevgisinin turizm kucaklaşması anlamında, barış köprüsü oluşturacak ve bu ağaçların büyümesi ile adamız, öğrencilerimize kendi ülkeleri adına dikmiş oldukları bu ağaçların büyüdüğünü yıllar sonra da gelip görebilecek imkana kavuşacaklardır” dedi.


 


Esenyel açıklamasının devamında, öğrencilerin ağaç dikiminde heycanlarını gizleyemediğini belirtirken, kendi ülkelerini temsilen dikilen bu ağaçların, hem sembolik olarak büyüyünce kendi fakültelerine bağlıklıklarını ve burada kurdukları sevgi bağının çoğalarak, büyüyerek, kendi ülkelerine taşıdıklarının bilincinde ve farkında olduklarını belirtildi.


 


Adamızın en büyük sorunlarından birtanesinin gittikçe azalan yeşilimiz ve doğa tahribatı olduğuna dikkat çeken Yrd. Doç.Dr. Esenyel "Hızla çevre temizliğine ve adanın doğa anlamında rehabilitasyonuna önem veren yeni genç nesiller yetiştirmeliyiz, bu bilinci  hızla artarak bizden sonraki nesillere aktarmamız gerekmekte. Turizm doğayı yeştertmekle, canlı tutmakla sürdürülebilir olur, tüm fakültemiz bu bilinç ile hareket etmektedir” dedi.