TURİZM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Turizm Haftası Etkinlikleri Fotoğraf Sergisi Açılışı İle Başladı

GAÜ Turizm Haftası Etkinlikleri Fotoğraf Sergisi Açılışı İle Başladı

Zamana tanıklık eden ve farklı bir derinlikte yolculuğa çıkaran "Geçmiş Yaşantıların Şimdiki Zamana Yolculuğu” isimli fotoğraf sergisi; GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Vekili Olgun Üstün, Doç. Dr. Asım Vehbi, Cemile Esenyel,  Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Yönetmim kurulu Üyesi ve Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Hossein Sadri ile akademik ve idari kadronun yanısıra öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti.


 


"Geçmiş Yaşantıların Şimdiki Zamana Yolculuğu" isimli serginin açılışında konuşma gerçekleştiren GAÜ Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç.Dr. İsmet Esenyel, bu yıl biraz konsepti diğer yıllara kıyasla biraz farklı oluşturduklarını belirterek, serüveni 1800’lü yılların sonundan günümüze kadar taşıma düşüncesinde bulunduklarını söyledi. Esenyel konuşmasının devamında, “Bu vesileyle Kıbrıs’ın tarihinden kesitler vermek maksadıyla, Ferhat Atik beyefendinin de yardımlarıyla böyle bir konsept çalışmayı sizlerle buluşturduk. Bu yıl güzel bir sergiyle başlıyoruz. Bu sergiden sonra 5 Nisan’da Camelot Beach Club’da’da çevre günü münasebetiyle fidan dikimi gerçekleştireceğiz. 6 Nisan Çarşamba günü daha çok gastronomi ve yemek yarışmalarımızın olacağı bir gün olacak. 8 Nisan Cuma günü ise minik bir turizm paneli gerçekleştireceğiz. Bu panelde KKTC turizm marka değeri ile birlikte gastronomi dünyasına etkilerini tartışacağımız güzel bir panel gerçekleştireceğiz. Son olarak ta 8 Nisan Cuma akşamı Camelot’da after party düzenleyeceğiz. Bu üniversitemiz açısından ilk olacak bir organizasyon ve çok güzel bir seri yaşanacak. Önümüzdeki yıl ise tamami ile karnaval havasında; yani bütün Girne kentini kucaklayacak 1 hafta sürecek festival gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca INTEB Başkan yardımcılarım ile birlikte çok güzel konsept günler bizi bekliyor. Hepinizin turizm haftası kutlu olsun” dedi.


 


Sergi açılışında konuşma gerçekleştiren GAÜ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Olgun Üstün, serginin Kıbrıs’ın gerçek yüzünü sunduğunu belirterek,  Kıbrıs’ın siyah beyaz görüntülerileriyle zamanda yolculuğa çıkardığını belirtti. Üstün konuşmasının devamında şunları söyledi; “Bu çok önemli bir girişimdir. Mutlaka devam edecektir. Çünkü başlarındaki hocalar  bu konuya çok hassasiyet göstermiştir. Kıbrıs çok fazla medeniyet barındırmış bir adadır ve turizm bölümümüz bu güzellikleri burada size sergilerken büyük bir hizmet vermiş oluyor.”


 


GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk ise konuşmasında, “Bugün bu güzel sergi ile turizm haftamızı açıyoruz. Bu haftanın hazırlanmasındaki katkılarından dolayı tüm ekibe saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Turizm haftası etkinlikleirnin İkinci günü GAÜ’müzün doğaya karşı olan hassasiyetini ortaya koyacak bir etkinlik olacak. Öztürk konuşmasının devamında, Turizm haftasının güzel bir şekilde süreceğine inandığını belirterek, önümüdeki yıllarda bu haftanın daha büyük hal alması için gereken desteği vereceklerini söyledi.