TURİZM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAU INTEB-AHLEI Gecesinde Sertifikalar Verildi

GAU INTEB-AHLEI Gecesinde Sertifikalar Verildi

Girne Amerikan Üniversitesi Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Yüksek Okulu Eğitim Konsorsiyumu’na bağlı 5 yıldızlı Le Chateau Lambousa Otel’deki gecede, çok özel anlar yaşandı. Yaklaşık 50 başarılı öğrencinin sertifika aldığı etkinlikte, öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Tüm GAU  Konaklama Turizm İşletmeciliği Yüksek Okulu ve Gastronomi Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin hazır bulunduğu geceye Yüksek okula bağlı iki bölümden yaklaşık 38 farklı ülkeden öğrenciler, öğretim üyeleri ile birlikte kendi sosyal tesislerinde hem eğilencenin tadına vardılar hemde AHLEI’den gelen sertifikalarını almanın haklı gururunu yaşadılar.


 


Kutsal Öztürk’ün konuşması


 


Geceyi onurlandıran GAU Rektör vekili Prof.Dr. Kutsal Öztürk yaptığı konuşmada “GAU Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Okulu’nun son yıllarda yaptığı eğitim hamleleri ile yalnız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde değil; Avrupa’da bile saygın bir yere geldiğinin altını çizdi. Değişik kültürlerin kaynaşması ve program içerisinde yer alan 12 dersin AHLEI ile entegre olmasının kendisi için de çok farklı anlamlar kattığını bildiren Prof. Öztürk “Böylesine bir vizyonu tüm GAU okullar grubu bünyesine kazandırdıklarından dolayı, GAU Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Okulu Direktörü ve GAU INTEB Başkanı Yrd.Doç.Dr. İsmet Esenyel’e teşekkür etti.


 


Esenyel’in konuşması


 


Yrd. Doç.Dr. İsmet Esenyel de yaptığı konuşmada “Böylesine önemli ve müstesna bir gecenin hazırlanması sonrasında  öğrencilerimiz ile aldıkları sertifikaların mutluluğunu paylaşmak, onlar ile bir bütün olmak, hepimizi son derece sevindirmiştir. AHLEI ve GAU birlikteliği 2013 yılından beri devam etmekte ve tüm Kıbrıs ve Türkiye`de tek Global Akademik partner ve AHLA derslerini veren tek lisanslı eğitim kurumu olmanın da ayrıcalığını yaşıyoruz “diyerek şunları kaydetti:


 


“4 Yıılık Konaklama ve Turizm İşletmeciliği programımızda 12 ders AHLA ile senkronize edilmiş olup; öğrencilerimiz aldıkları bu derslerin yanında final sınavlarına Amerika Washington DC.’den gelen orjinal sınavlara girmektedirler. Eğitim materyalleri orjinal olarak öğrencilerimize dağıtılmakta ve çok yüksek bir eğitim standardı yakalamamıza sebep olmaktadırlar. Örnek verecek olursan bir dönemde yaklaşık 14 haftada en az 14 konu yani kitabın tümünü bitirmek zorundayız, bu çok yüksek bir donanım ve bilgi birikimini öğrencilerinize sunmanız ile eşit anlamdadır. Sınav sonunda başarı notu ise yüz üzerinden yetmiştir”.


 


“Daha çok çalışmalıyız”


 


Bu dönem; Turizm Sektörüne giriş, Uluslararası Otel Yönetimi ve Gelişltirme, Önbüro operasyon yönetimi, Kat Hizmetleri, Konaklama Sektöründe Finanasal Muhasebe, Yiyecek ve İçecek Servis derslerinden öğrencilerin sınava girdiği ve beklenilen başarının yakalandığına dikkat çeken Esenyel “Amacımız sınava giren her öğrenciyi sertifikalandırmak yani girdiği dersin uzmanı yapmak, bunun için daha çok çalışmalıyız” dedi.


 


“Guest Service Gold kursları başlıyor


 


AHLA Sertifika programlarını ilk kez bu yıl sektör içerisine de yaydıklarını ifade eden Esenyel “Üç otelimizden 10 kişilik bir Supervisor (Orta Yönetici ) AHLEI SUPERVISORY SKILL BUILDER eğitim paketine kayıt olmuşlardır; yaklaşık 3 ay , 9 ana başlıkta toplanan eğitim müfredatı, Zaman Yönetimi, Konaklama sektöründe  Liderlik, Supervisor Genel Kültürü ve İletişim, İnsan Kaynakları Yönetimi gibi önemli konu başlıklarını içermektedir. Yeni yılda ise Şubat ayında “Guest Service Gold” modüler kursları ile Servis, Önbüro ve  Kat Hizmetleri alanlarında da eğitim vereceğiz. Tüm bu dersler dünyanın her yerinde geçen Amerikan  AHLEI sertifikaları olacaktır ayrıca üniversitemizin GAU INTEB sertifikası da katılımcılara ayrıca verilecektir. Programlar çok özel kurslar olacak ve her kurs 20 kişi ile sınırlı tutulacak dedi.Konu ile ilgilenen profesyonel çalışanlar ve yöneticiler http://www.gauinteb.eu ">www.gauinteb.eu. Sitesinden de bilgi alabilirler” dedi